€ 399,- Gemonteerd electrokachel in uw caravan of camper.

Prijs
€ 399,00
Bekijk op
marktplaats.nl

Electroverwarming 1500 Comfort Plus

Deze verwarming is ontwikkeld voor caravans en campers als aanvullende warmtebron, maar werkt ook als vervanging van de huidige gaskachel.

Deze kachel is voordeliger en veiliger in gebruik. (Er bestaat namelijk geen koolmonoxide gevaar bij electrokachels.)

Deze kachel wordt geplaatst op een nader te bepalen plaats en wordt aangesloten op uw huidige ringverwarming. Dus in principe blijft uw huidige gaskachel op zijn plek ongebruikt op zijn plaats zitten dus u hoeft geen overgebleven gat op te vullen.
Bij inruil van uw huidige caravan of camper is deze verwarming eenvoudig over te zetten naar uw nieuwe voertuig.

Een eerste klas alternatief voor gasverwarming - ingebouwd in uw oorspronkelijke verwarmingssysteem of in een afzonderlijk systeem.

Stel de thermostaat in op de gewenste temperatuur, de elektrische ventilator en verwarmingselementen schakelen automatisch aan en uit, bestuurd door een CPU-processor om het elektrische verbruik te optimaliseren.

• Aangedreven door 230V
• Kies 500W, 1000W of 1500W afhankelijk van de beschikbaarheid van de stroombron respectievelijk 2,2 Amp., 4,4 Amp., of 6,6 Amp..
• Ingebouwd in de originele ringverwarming van uw caravan
• Comfort Plus is een alternatief voor verwarming op gas.
• Gecontroleerd via een volledig automatische thermostaat, stel de temperatuur in en zowel verwarmingselementen als elektrische ventilator werken automatisch.
• De thermostaat schakelt automatisch zowel ventilator- als verwarmingselementen in om de gekozen temperatuur te bereiken.
• Comfort Plus kan eenvoudig van de ene caravan naar de andere worden verplaatst; installatie door een vakman duurt ongeveer een uur.
• Maximaal kosteneffectieve verwarming wordt verzekerd door twee periodiek werkende keramische verwarmingselementen.
• BESPARINGEN tot 20% in vergelijking met traditionele elektrische kachels en tot 30% in vergelijking met gasverwarmers. (geen rekeninghoudende met het feit dat er bij vrijwel alle campings een basisverbruik of een onbeperkt gbruik van stroom in de prijs van de standplaats is inbegrepen.)

Prijs gemonteerd € 399,- op uw huidige ringverwarmig.

Uw huidige ringverwarming blijft zoals deze nu is, dus deze verandering naar electroverwarming heeft geen invloed op het systeem. (zoals bijvoorbeeld de boiler)

Heeft u op het moment geen ringverwarming of wenst u uitbreiding op uw ringverwarming is dit altijd bij ons mogelijk deze prijzen zijn op aanvraag.

Houd er wel rekening mee dat er nog meer factoren een rol spelen naast de oppervlakte van de caravan of camper. Denk bijvoorbeeld aan de gewenste binnentemperatuur, de buitentemperatuur en de mate waarin het voertuig geïsoleerd is. Bij een buitentemperatuur van -10 graden Celsius en een gewenste binnentemperatuur van +19 graden Celsius, kun je het volgende schema aanhouden:

500 W voor 4 à 7 m²
1000 W voor 10 à 15 m²
1500 W voor 15 à 20 m²

Specificaties:

100% thermostaat geregelde ventilator
Keramische verwarmingselementen
180M3 / uur laag volume blower
Voltage: 230V
Vermogen / Amp: (500W = 2.2A; 1000W = 4.4; 1500 = 6.5A)
Gewicht: 4,5 kg


Gevaar van koolmonoxide.

Tijdens de koude maanden, neemt de kans op ongevallen met koolmonoxide (CO) weer toe. Gaskachels zijn er iedere winter de oorzaak van dat mensen overlijden en tientallen slachtoffers in het ziekenhuis belanden na een koolmonoxide vergiftiging. De oorzaak van een koolmonoxidevergiftiging ligt vaak in slecht onderhouden gaskachels, geisers en schoorstenen, maar kan ook worden veroorzaakt door het dichtstoppen van ventilatieopeningen.

Wat is koolmonoxide?
Koolstofmonoxide, koolstofmono-oxide of CO is een verbinding tussen koolstof en zuurstof en een gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare stoffen die koolstofverbindingen bevatten. Het is een vrij belangrijke stof in de chemische industrie. Koolmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos. Hierdoor is het erg gevaarlijk.

Een gaskachel moet bepaalde stoffen verbranden om voor warmte te kunnen zorgen. Zuurstof is een essentieel onderdeel voor een volledige verbranding. Als er onvoldoende zuurstof bij de vlam kan komen, bijvoorbeeld door een verstopt ventilatiekanaal van de geiser, komt het gevaarlijke koolmonoxidegas vrij.

Hoe herken je koolmonoxide?
Er zijn een aantal indicaties die op het gevaar van koolmonoxide wijzen. In een woning moet men vooral letten op de vlam in de gaskachel. Deze hoort blauw van kleur te zijn. Is de vlam oranje, wijst dit op de aanwezigheid van koolmonoxide. Ook beslagen ramen zijn een indicator van gevaar. Vrijgekomen waterdamp die door een verkeerd of niet werkende afvoer niet verdwijnt, zorgt voor beslagen ramen.

Er zijn ook lichamelijke verschijnselen die de aanwezigheid van koolmonoxide verraden. De symptomen van koolmonoxidevergiftiging zijn te vergelijken met griepverschijnselen zoals, lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Des te groter de blootstelling, des te heviger de hoofdpijn wordt. Ook krijgt men last van verwarring, slaperigheid en een versnelde hartslag.