€ 399,- Gemonteerd Zonnepaneel 100 Watt met MPPT Lader

Prijs
€ 399,00
Bekijk op
marktplaats.nl

Van onze leverancier uit Denemarken, wederom een kwaliteitsproduct voor een zeer aantrekkelijke prijs

Een 100 Watt Kronings zonnepaneel voor op uw caravan of camper inclusief montage voor slechts € 399,-. Dit zonnepaneel wordt rechtstreeks via de MPPT lader aangesloten op uw huidige accu van uw camper of caravan.

Wij kunnen ook 2 zonnepanelen voor u plaatsen in combinatie met een MPPT lader met meer vermogen, dan heeft u een maximaal vermogen van 200 Watt.
Deze set kost gemonteerd € 699,-

Belangrijkste kenmerken:

- Polycrystalline
- 10 jaar garantie bij 90% rendement
- In aluminium frame geplaatst waardoor de achterzijde gekoeld wordt
- Nieuwe generatie laad controller MPPT
- Direct te gebruiken charge op de binnenverlichting
- Voorkomt ontladen van de accu


Specificaties:

- Gewicht: 8.1 kilo
- Electriche clasificatie: 0 - 17.8V
- Power Ip max: 5.62A
- Nominaal effect: 100 & 200W kit
- Hoogte: 35mm
- Breedte: 683mm
- Lengte: 1000mm
- LCD display: Ja
- Temperatuur sensor: Ja
- Nominaal effect: Pmax 100 W
- Stroom bij max. effect: Vpmax 17.8 volt
- Ruststroom: Voc 22.1 volt
- Kortsluit stroom: LSC 5,92 Amper
- Max.oplaad stroom: Ipmax 5,62 Amper
- Module Type: P100W -12V
- Werk temperatuur: -40 ° C / + 85 ° C
- Toleransie: + / -5%
- By-pass diode: 12 Ampere
- Veiligheidsglas: 3,2 mm

Waarom een MPPT lader?

De lader MPPT staat voor Maximum Power Point Tracking. Dit is een techniek waardoor een laadstroomregelaar uit een zonnepaneel meer vermogen gehaald kan worden dan wanneer de laadregelaar of zonnepaneelomvormer deze MPPT techniek niet bezit. Een laadstroomregelaar met MPPT kan tot 30% meer energie uit een zonnepaneel halen. Je betaald wel wat meer voor een laadstroomregelaar met MPPT maar die kosten haal je er zo uit doordat het zonnepaneel wat kleiner kan zijn omdat je meer opbrengst uit het zonnepaneel haalt.
Met een traditionele PWM regelaar zal nooit het maximale vermogen van een zonnepaneel aan een accu kunnen worden afgegeven.
Bijvoorbeeld een paneel van 100 Wp levert bij een bepaalde maximale zoninstraling een stroom van 5,55 A bij een spanning van 18V. Vermogen is stroom x spanning, dus 5,55V x 18V = 100 Watt.
Wordt dit paneel aangesloten op een lege accu, stel 11,5 V dan levert het zonnepaneel op dat moment maar 5,55A x 11,5V = 64 Wp.


Een MPPT-regelaar (Maximum Power Point Tracking) bepaalt het optimale werkpunt zodat het maximale vermogen uit het paneel wordt gehaald en zet dit om naar de lagere accuspanning. In feite zal deze regelaar dus meer stroom aan de accu leveren dan dat het zonnepaneel levert.
Het meeste voordeel wordt bereikt bij lage accuspanning. Als de accu voller raakt neemt het voordeel af.
Deze MPPT regelaars halen wel 20 tot 30 % meer vermogen uit uw zonnepaneel dan een conventionele PWM regelaar.


Voordelen:

U kunt een kleiner zonnepaneel aanschaffen (goedkoper) Dat betekent ook; minder gewicht, belangrijk voor caravan en camper.

Waarom zonne-energie:

Zonne-energie is een uitermate efficiëntie en schone stroombron voor locaties waar geen of duurbetaalde stroom aanwezig is. Tevens draagt u bij aan een beter milieu door uw eigen opgewekte energie te gebruiken in plaats van reguliere energie.

Zonnepanelen worden verkocht in verschillende wattages, welke het beste is voor uw toepassing is afhankelijk van wat u er allemaal mee wilt doen. Onderstaand een tabel met de gemiddelde opbrengsten van verschillende wattages panelen in alle maanden van het jaar. Wat uw werkelijke opbrengst zal zijn is afhankelijk van meerdere factoren zoals locatie, plaatsing etc. In deze tabel is
uitgegaan van een horizontale plaatsing.

Denkfouten:

Het is niet zo dat een zonnepaneel van 100 Watt ook 100 Watt per uur geeft.
Dat haalt een zonnepaneel bij lange na niet.
Hier een overzicht van de gemiddelde opbrengst per dag van een 100 Watt zonnepaneel in Nederland in alle maanden van het jaar. Wat uw werkelijke opbrengst zal zijn is afhankelijk van meerdere factoren zoals locatie, plaatsing etc.
Uiteraard zijn wij uitgegaan van een horizontale plaatsing met een standaard lader.

Dagopbrengst: Januari 59 Watt, Februari 136 Watt, Maart 214 Watt, April 371 Watt, Mei 480 Watt, Juni 472 Watt, Juli 479 Watt, Augustus 406 Watt, September 273 Watt, Oktober 161 Watt, November 80 Watt, December 44 Watt.

Dus in het voor- en najaar heeft u in Nederland nagenoeg geen opbrengst van uw zonnepaneel in Nederland, gaat uw in Zuid Europa overwinteren wordt dit verhaal uiteraard weer geheel anders.

Dus overweeg goed of een zonnepaneel ook aan uw behoefte aansluit.

Kamperen is vrijheid, voegt het daadwerkelijk iets toe aan uw vrijheid?
Doet u vaak kamperen buiten de camping zonder stroompaal of bent u dat daadwerkelijk van plan?

Levering:

Wij leveren en monteren deze panelen in het in principe vanaf het voorjaar als uw camper of caravan uit de stalling komt. Vroegtijdig reserveren voorkomt lange levertijden en prijsstijgingen. (Eventuele niet verwachte prijsdalingen worden u gecrediteerd tot het moment van levering) Geen aanbetaling vereist. Eerdere leveringen mogelijk in overleg.

Wij leveren deze zonnepanelen ook los voor voor zelfmontage inclusief de MPPT Lader, benodigde bekabeling en montagemateriaal.
Set compleet 100 Watt € 259,-
Set compleet 200 Watt € 499,-

Mocht u een accu wensen adviseren wij u een Optima accu.